"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ιατρικός πληθωρισμός, ανεργία και νέοι γιατροί ....

Άλλο ένα άρθρο για το τεράστιο πρόβλημα της ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗΣ γιατρών στη χώρα μας.

Βραδυφλεγής βόμβα, που όμως δε συγκινεί κανένα ιατρικό σύλλογο ή εταιρεία (αλήθεια ποιά είναι η θέση της ΕΕΧΟΤ ?)

Οι εφημερίδες προβάλλουν την "έλλειψη ιατρικού προσωπικού" που όμως αφορά μόνο στη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων (και αυτό θέλει μεγάλη συζήτηση ...), αλλά αποκρύπτουν την παράλληλη εκρηκτική αύξηση εξειδικευμένων γιατρών, μελλοντικών υποψηφίων -κακίστως εκπαιδευμένων- ανέργων ή υποαπασχολούμενων.

Έτσι, ο γιατρός έγινε ... γιατρουδάκι. Και είναι γνωστό από τα παλιά τα χρόνια πως...."πενία τέχνας κατεργάζεται"!!!

Και τα χειρότερα δυστυχώς έπονται....

Πηγή: www.ethnos.gr


"Σε «ασφυξία» οδηγεί το ΕΣΥ ο πληθωρισμός γιατρών. Για 34.000 νοσοκομειακές κλίνες απασχολούνται 25.965 γιατροί. Σε ορισμένες περιοχές, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη, οι γιατροί περισσεύουν προκλητικά, ενώ σε άλλες παρουσιάζονται τραγικές ελλείψεις. Στα μεγάλα νοσοκομεία δεν υπάρχουν χώροι και γραφεία να τοποθετηθούν, ενώ σε παραμεθόριες περιοχές δεν υπάρχουν γιατροί ούτε για δείγμα.

 Στο ΕΣΥ υπηρετούν μόλις 38.814 νοσηλευτές, με μία νοσοκόμα να καλύπτει ολόκληρο τμήμα στην εφημερία. Τα στοιχεία για τη λειτουργία των νοσοκομείων θυμίζουν τα περιβόητα «greek statistics»: Ουδείς γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα και τα Κέντρα Υγείας. Η Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει ότι υπηρετούν 73.707, ενώ οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας εκτιμούν (!) ότι ξεπερνούν τους 110.000......."

 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου