"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών...

Συνεχίζεται η πενθήμερη απεργία που ξεκίνησε από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου οι νοσοκομειακοί γιατροί  όλης της χώρας με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ και βασικό αίτημα την απόσυρση βασικών διατάξεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν στην πενθήμερη απεργία καθώς: «δεν αποδέχονται ως βάση συζήτησης και επιστρέφουν ως απαράδεκτη  την πρόταση του Υπουργείου Υγείας για το εφημεριακό καθεστώς των νοσοκομείων, η οποία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει την εκκρεμότητα της κλαδικής συμφωνίας, αλλά θα επιδεινώσει δραματικά το πρόβλημα των απλήρωτων εφημεριών και θα ιδιωτικοποιήσει το σύνολο της νοσοκομειακής περίθαλψης. Εμμένουν στην κατάθεση πλήρων και ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης, τα οποία θα εκκαθαρίζονται και θα αποπληρώνονται έγκαιρα και στο ακέραιο από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού».

Εξοντωτικές εφημερίες στα νοσοκομεία

Σε ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ επισημαίνεται ότι «οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν συναινούν στη συνέχιση του σημερινού εξοντωτικού και παράνομου εφημεριακού συστήματος και ότι η υπέρβαση του ορίου των 4 εφημεριών γίνεται πλέον χωρίς τη συγκατάθεση τους και υπό καθεστώς διοικητικής εντολής».
Η ΟΕΝΓΕ καλύπτει πλήρως όλες τις Ενώσεις που αποφασίζουν μέσω Γενικών Συνελεύσεων την εφαρμογή προγραμμάτων 4 εφημεριών ανά γιατρό ή προγραμμάτων που αντιστοιχούν αποκλειστικά και μόνο στο «εγγυημένο» ποσό που προβλέπει  η πρόταση του Υπουργείου.

Θα προχωρήσουν σε νέα 5νθήμερη απεργία
Η Εκτελεστική Γραμματεία έχει εξουσιοδοτηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις να προχωρήσει και σε νέα πενθήμερη απεργία και να οργανώσει πανελλαδικό συλλαλητήριο  των νοσοκομειακών γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων  μπροστά στη Βουλή τη μέρα ψήφισής του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου