"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στο ΙΚΑ από 1η Δεκεμβρίου


Πηγή: www.healthview.gr

Από την 1η Δεκεμβρίου 2010 ξεκινά και στο ΙΚΑ η εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιος που εξέδωσε ο διοικητής του Ταμείου κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Στην εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής:

«Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, σε συνέχεια του έργου της Αυτοματοποιημένης Διαχείρισης Συνταγών που αφορά στη διαχείριση και στον πλήρη έλεγχο των υποβαλλόμενων συνταγών και με γνώμονα τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και την ποιότητα της παρεχόμενης φαρμακευτικής φροντίδας προχωρά στην πανελλαδική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του από την 1η Δεκεμβρίου 2010.

Απαραίτητες προϋποθέσεις που αφορούν σε φαρμακοποιούς και ιατρούς του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για την υλοποίηση του ανωτέρω στόχου είναι οι κάτωθι:

Προμήθεια του απαραίτητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ο οποίος συνίσταται σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, έναν εκτυπωτή και μία ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο. Εγγραφή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ως χρήστες.

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και τα απαραίτητα βήματα για την εγγραφή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καθώς και οι οδηγίες χρήσης της εφαρμογής βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://www.e-syntagografisi.gr/, από τις 20 Σεπτεμβρίου/2010.

Το σύστημα δέχεται εγγραφές από τη δημοσίευση του παρόντος εγγράφου, μέχρι την έναρξη της εφαρμογής, στις 31 Νοεμβρίου 2010. Έλεγχος θεώρησης του βιβλιαρίου υγείας και καταχώρησης χορηγούμενων φαρμάκων.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια είναι στη διάθεσή σας όλο το 24ωρο, το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης 11131 της ΗΔΙΚΑ, προκειμένου να απαντά στα ερωτήματα που έχετε και να επιλύει προβλήματα που προκύπτουν κατά τη χρήση της εφαρμογής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου