"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

48ωρη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ και προσλήψεις ...

Πηγη: www.pathfinder.gr


Οι γιατροί του ΙΚΑ, προχωρούν την Τρίτη και την Τετάρτη σε απεργία, ζητώντας την ανανέωση των συμβάσεων των υπηρετούντων ιατρών, την κάλυψη των κενών θέσεων και την εφαρμογή του επιστημονικού βαθμολογίου από το υπηρεσιακό συμβούλιο.

Λόγω της απεργίας, την οποία στηρίζει και η διοίκηση του ΙΣΑ, οι υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Στο μεταξύ, σήμερα ξεκινά, από την Κρήτη, η διαδικασία πρόσληψης πάνω από 1.000 γιατρών όλων των ειδικοτήτων και οδοντιάτρων στο ΙΚΑ. Οι γιατροί θα προσληφθούν με 12μηνες συμβάσεις έργου.


Οι προσλήψεις ξεκινούν από την Κρήτη, όπου προκηρύχθηκαν συνολικά 41 θέσεις και η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης, αρχίζει σήμερα και λήγει στις 31/12/2010.

Η διοίκηση του ΙΚΑ εκτιμά ότι με τη διαδικασία αυτή θα καλυφθεί το σύνολο των κενών θέσεων ιατρών ανά ειδικότητα και Μονάδα Υγείας σε όλη τη χώρα, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει στην πλήρη ομαλοποίηση της λειτουργίας όλων των Μονάδων Υγείας του Ιδρύματος και στην εξάλειψη των καθυστερήσεων που σημειώνονται ως σήμερα.
Παράλληλα, ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη με σύμβαση έργου, για ένα έτος, 192 ελεγκτών γιατρών σε όλη τη χώρα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της προκήρυξης στον Τύπο (24/11) και λήγει για την περιοχή της Αθήνας στις 3/12/2010. Στην επαρχία από την τελευταία δημοσίευση στις τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησης στον χώρο ανακοινώσεων των τοπικών καταστημάτων της Υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου