"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Πώς θα πληρώνονται τα απογευματινά ιατρεία...

Η δαπάνη για την ιατρική επίσκεψη, διαγνωστικές, θεραπευτικές και επεμβατικές πράξεις, που πραγματοποιούνται πέραν του τακτικού ωραρίου, βαρύνει το Ταμείο του ασθενούς.

Αν ο ασθενής δεν είναι ασφαλισμένος, καταβάλλει στο νοσοκομείο αμοιβή για τις πράξεις αυτές, με το ισχύον κάθε φορά τιμολόγιο. Για διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις που διενεργούνται από τον ίδιο γιατρό, συμπληρωματικά στην επίσκεψη στο ιατρείο, όπως γυναικολογικοί ή καρδιολογικοί υπέρηχοι, ενδοσκοπήσεις, παρακεντήσεις, αμνιοκεντήσεις, ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες, καταβάλλεται επιπλέον αμοιβή.

Τα έσοδα από την ολοήμερη λειτουργία, εγγράφονται σε μοναδιαίο λογαριασμό και διατίθενται κατά προτεραιότητα για την κάλυψη των εξόδων της ολοήμερης λειτουργίας του νοσοκομείου.
Η αμοιβή για την επίσκεψη, διαμορφώνεται ως εξής:
  • Για τους πανεπιστημιακούς: Καθηγητές 90 ευρώ, αναπληρωτές καθηγητές 75 ευρώ, επίκουροι καθηγητές 60 ευρώ, λέκτορες 45 ευρώ.
  • Για τους ειδικευμένους γιατρούς ΕΣΥ: Συντονιστές διευθυντές 80 ευρώ, διευθυντές 75 ευρώ, επιμελητές α΄ 60 ευρώ, επιμελητές β΄ 45ευρώ, επιμελητές γ΄ 30 ευρώ.
  • Για τους γιατρούς νοσοκομείων που βρίσκονται σε άγονες περιοχές: Συντονιστές διευθυντές 55 ευρώ, διευθυντές 50 ευρώ, επιμελητές α΄ 40 ευρώ, επιμελητές β΄ 30 ευρώ, επιμελητές γ΄ 20 ευρώ.
Η αμοιβή των χειρουργικών επεμβάσεων ή άλλων επεμβατικών πράξεων, επιπλέον του νοσηλίου και των υλικών, καθορίζεται στα 150 ευρώ για μικρή επέμβαση ή άλλη επεμβατική πράξη που απαιτεί βραχεία εντός της ημέρας νοσηλεία.

Η αμοιβή των γιατρών για χειρουργικές ή επεμβατικές πράξεις είναι 60% του παραπάνω ποσού για τον πρώτο χειρουργό, 20% για τον αναισθησιολόγο και 20% για το δεύτερο χειρουργό.

www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου