"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Από 1η Δεκεμβριου τα πρώτα "ολοήμερα Νοσοκομεία" ... και όποιος αντέξει !

Πηγή: www.megatv.com


Στόχος του υπουργείου Yγείας είναι να προσελκύσουν τα νοσοκομεία ασθενείς και τα απογεύματα με την ολοήμερη λειτουργία ώστε να αυξηθούν τα έσοδά τους. Το πρόγραμμα αυτό θα αρχίσει να παίρνει "σάρκα και οστά" από την 1η Δεκεμβρίου.



Νοσοκομεία πρώτης γραμμής στην αρχή, θα είναι πανεπιστημιακά, παιδιατρικά και ογκολογικά, μεταξύ των οποίων τα:



* Ευαγγελισμός
* ΚΑΤ
* Αγία Σοφία
* Άγιος Σάββας
* Ερυθρός Σταυρός
* "Γ. Γεννηματάς"
* Σισμανόγλειο.



Από τις 2.30 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ οι ασθενείς θα μπορούν να επισκέπτονται τον γιατρό επιλογής τους και να πραγματοποιούν εργαστηριακές, διαγνωστικές απεικονιστικές εξετάσεις καθώς και μικρο επεμβάσεις.



Σύμφωνα με το υπουργείο Yγείας έχει εξασφαλιστεί έκπτωση μέχρι 20% σε σχέση με τα τιμολόγια του ιδιωτικού τομέα.



Δεν είναι πάντως λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως το "στήσιμο" του ολοήμερου νοσοκομείου δύσκολα θα αποδώσει καρπούς αφού οι ασθενείς θα πληρώνουν από την τσέπη τους την επίσκεψη.



Σε επιμελητή γιατρό ή επίκουρο καθηγητή η επίσκεψη θα κοστίζει 60 ευρώ, σε διευθυντή ή αναπληρωτή καθηγητή 75 ευρώ και σε καθηγητή έδρας 90 ευρώ. Εκτιμούν ότι πολλοί από αυτούς τους γιατρούς θα μεταφέρουν τους ασθενείς από τα πρωινά δωρεάν ιατρεία το απόγευμα, μόνο και μόνο για να αυξήσουν τα εισοδήματά τους.



Κάθε χρόνο 2 δισ. ευρώ διοχετεύονται στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Μεγάλο μέρος από τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να μείνει στο ΕΣΥ εάν είχαν δημιουργηθεί αυτόνομοι χώροι κάτι σαν μπουτίκ με συγκεντρωμένες όλες τις υπηρεσίες ιατρικών εξετάσεων σε χαμηλές τιμές με γρήγορη εξυπηρέτηση, δήλωσε στο Mega ο καθηγητής οικονομικών υγείας Γιάννης Κυριόπουλος.



Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν και τα ασφαλιστικά ταμεία ανταποκριθούν και καταβάλουν τα χρήματα για τις διαγνωστικές εξετάσεις, αφού ήδη χρωστούν στα νοσοκομεία 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι επισκέψεις στους γιατρούς πάντως θα βαρύνουν μόνο τους ασφαλισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου