"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

25 ολοήμερα νοσοκομεία από 1η Δεκεμβρίου .....

Πηγή: www.ethnos.gr


Με 25 νοσηλευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα, ξεκινά από την 1η Δεκεμβρίου η ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.

Οπως προβλέπει χθεσινή κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών, στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα εξής νοσοκομεία: «Αγία Σοφία», «Αγλαΐα Κυριακού», «Ευαγγελισμός», ΚΑΤ, «Αγιος Σάββας», «Γεννηματάς» Αθήνας, «Ερυθρός», Κρατικό Νίκαιας, «Τζάνειο», «Αττικόν», «Μεταξά», «Θριάσιο», «Παπανικολάου», «Παπαγεωργίου», ΑΧΕΠΑ, Αλεξανδρούπολης, «Θεαγένειο», Καβάλας, Λάρισας, Βόλου, τα Πανεπιστημιακά Ρίου, Ιωαννίνων και Ηρακλείου, Γενικό Ηρακλείου και Χανίων.

Σε άμεση προτεραιότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είναι η καρδιολογική του «Ιπποκράτειου» της Αθήνας, το «Ελενα Βενιζέλου» (γυναικολογικά), το «Σωτηρία» (πνευμονολογικά), «Αγιοι Ανάργυροι» (ακτινοθεραπείες) και «Αλεξάνδρα» (μαστός, γυναικολογικά, πυρηνική ιατρική).

Ως ολοήμερη λειτουργία, η απόφαση ορίζει την άμεση ένταξη στο πρόγραμμα των κλινικών ιατρείων που τώρα λειτουργούν τα απογευματινά ιατρεία. Σταδιακά, θα ενταχθούν οι διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις και αργότερα οι χειρουργικές πράξεις. Η δαπάνη για την ιατρική επίσκεψη, τις εξετάσεις και τις πράξεις, θα βαρύνει το Ταμείο των ασθενών, αλλά οι ανασφάλιστοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους. Για διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις που διενεργούνται συμπληρωματικά (γυναικολογικοί ή καρδιολογικοί υπέρηχοι, ενδοσκοπήσεις, παρακεντήσεις, ακτινοθεραπείες, χημειοθεραπείες) θα καταβάλλεται από το Ταμείο επιπλέον αμοιβή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου