"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Λοβέρδος: Δεν υπάρχει σάλιο ούτε για τα νοσοκομεία...


Όταν ακούμε το Λοβέρδο να μιλάει περί σάλιου, αμέσως το μυαλό μας πάει στο κακό....

Πηγή: www.enet.gr


Μόνο 2,3 δισ. ευρώ δίνει ρευστό χρήμα το υπουργείο Οικονομικών στα νοσοκομεία και το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ που ζητούν, ο Ανδρέας Λοβέρδος τούς διαμηνύει πως θα τους το στείλει σε φωτογραφίες...

Με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έστειλε μήνυμα προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων ότι δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω από τα 2,3 δισ. ευρώ που φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να δώσει ο υπουργός Οικονομικών.

Το μαχαίρι στα αιτήματα των διοικήσεων των νοσοκομείων μπαίνει από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής που επιβάλλει το Μνημόνιο. Τα νοκοκομεία ζήτησαν 3,4 δισ. ευρώ για το 2011 και το υπουργείο Υγείας δίνει 2,4 δισ. ευρώ, ποσόν που περιορίζεται στα 2,3 δισ. από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Κι αν οι δύο υπουργοί μπορεί να τα βρουν μεταξύ τους για 100 εκατ. ευρώ δεν φαίνεται να τα βρίσκουν με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, καθώς: «Τα υπόλοιπα (δηλαδή 1 δισ. ευρώ) θα τα πάρουν σε φωτογραφίες», όπως είπε ο κ. Λοβέρδος εξερχόμενος χθες από τη σύσκεψη που είχε στην οδό Νίκης με τον επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Γιάννη Καπελέρη και άλλους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τους ελέγχους στο χώρο της Υγείας και συγκεκριμένα για τις προμήθειες, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τα οικονομικά των γιατρών του ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου