"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Αβεβαιότητα για τις προσλήψεις στην Υγεία ...

OR MAYBE ....NOT

Πανηγυρίζουν σήμερα τα γνωστά κανάλια και εφημερίδες για την επίτευξη "συμφωνίας" μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας σχετικά με τις μετατάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετατάξεις των υπαλλήλων θα λογίζονται ως νέες προσλήψεις και θα εντάσσονται στον κανόνα «μια πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις» από το Δημόσιο.

Από όποια πλευρά και να το δει κανείς αυτό σημαίνει δύο πράγματα:

1) Πολλές χιλιάδες υπαλλήλων "προς μετάταξη", μετά από αυτή την ιστορική συμφωνία, απλά ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ. Άρα μιλάμε για απολύσεις.

2) Ακόμα και αν χωρούσανε όλοι, δε μένει καθόλου κενό για οποιαδήποτε πρόσληψη νεοεισερχόμενου στην αγορά εργασίας.


Τη χρονιά που μας πέρασε υπήρξε πλήρης παύση προσλήψεων στο δημόσιο, με εξαίρεση την Υγεία, Παιδεία και τα σώματα ασφαλείας.
Μέχρι και αυτή την ώρα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για το αν θα συνεχισθεί αυτό το καθεστώς και τον επόμενο χρόνο ή όχι. Ελπίζουμε να βγούμε ψεύτες, αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα τα πράγματα για τους νέους συναδέλφους που αναζητούν διορισμό δε φαίνονται καθόλου ευχαριστα..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου