"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

"Ρομποτική" Ορθοπαιδική ....

Αγαπητοί συνάδελφοι, συγχαρητήρια και πάλι για τις προσπάθειές σας για σωστή ενημέρωση. 

Συχνά μας ρωτούν ασθενείς που πρέπει να υποβληθούν σε αρθροπλαστική ισχίου ή γόνατος αν εφαρμόζουμε την «νέα» μέθοδο της «ρομποτικής» με την πολύ μικρή τομή, χωρίς ουλή κ.λ.π. 


Επειδή κάποιοι συνάδελφοι με συνεχή δημοσιεύματα σε έντυπα κυρίως μέσα ενημέρωσης, παραπλανώντας αρκετούς ασθενείς, αναφέρουν μόνον άριστα αποτελέσματα με αυτή την «νέα» μέθοδο – δεν γνωρίζουμε αν την εφαρμόζουν πράγματι ή την προβάλλουν απλώς για άλλους ιδιοτελείς σκοπούς...-, καλό είναι να παρουσιασθούν και τα αρνητικά της «νέας» αυτής μεθόδου και οι επιπλοκές της όπως αυτές παρουσιάζονται στην διεθνή βιβλιογραφία και όχι μόνον στα ΜΜΕ. 

Αναλυτικά στοιχεία μπορεί να βρει κανείς στο άρθρο μου «Ρομποτική Αρθροπλαστική»  
http://roboticarthroplasty-gr.blogspot.com/,
www.christodoulou-n.gr.
 

Mε συναδελφικούς χαιρετισμούς και εκτίμηση, 
Νίκος Χριστοδούλου, 
Χειρουργός Ορθοπεδικός

2 σχόλια:

  1. Τι έγινε άραγε η ρομποτική χειρουργική σπονδυλικής στήλης??? Μήπως ξέρει κανείς (κατά προτίμηση καθηγητής ορθοπεδικής εν ενεργεία ή συνταξιούχος δεν με πειράζει).
    Συγχαρητήρια στον κύριο Χριστοδούλου που αναδεικνύει το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ακριβώς εννοείς συνάδελφε? Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή