"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

"Στον αέρα" οι προσλήψεις στο ΕΣΥ...

Δυστυχώς οι φόβοι επιβεβαιώνονται με το χειρότερο τρόπο....

Διαβάζουμε στο site της ένωσης των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας:


" Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα κάνει την Ελλάδα Δανία του Νότου!
Δανία δεν μας έκανε, αλλά έφερε το Δανό του ΔΝΤ, τον Πωλ Τόμσεν, να μας πάρει μέτρα για την κάσα του Μνημονίου.
Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε περί τις 30 φορές ότι η υγεία και παιδεία θα εξαιρεθούν της αναστολής προσλήψεων. Ο κ. Τόμσεν σήμερα σε συνέντευξή του (κλικ εδώ) δίνει ρητά τέλος στις εξαιρέσεις:


"Για παράδειγμα στο θέµα των προσλήψεων, ειδικότερα στην δυνατότητα να εξαιρούνται οι τοµείς της Υγείας και της Παιδείας από τον κανόνα του 1 προς 5 (1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις), όπως διεκδικούσε η κυβέρνηση, απαντά ότι «υπάρχουν αρκετά περιθώρια να καλυφθούν (σ.σ. οι συγκεκριµένες ανάγκες) στο υφιστάµενο πλαίσιο». Τέλος, λοιπόν, οι εξαιρέσεις".
Κανένας βέβαια δεν πιστεύει πλέον ότι ο κ. Παπανδρέου καθώς και ο υπουργός Υγείας και Άθλησης θα ορθώσουν το αθλητικό τους ανάστημα στο Δανό.
                                                   
Τέρμα λοιπόν οι προσλήψεις στην υγεία;

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει στο ερώτημα αυτό καθαρά και ξάστερα....




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:


Πηγή: www.tanea.gr 




Στον αέρα θα βρεθούν οι νέες προσλήψεις το 2011, ακόµη και σε κρίσιµους τοµείς όπως η υγεία και η παιδεία, µετά την απόφαση της τρόικας να θεωρείται ως πρόσληψη και οποιαδήποτε διαδικασία µετάταξης από τον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα.

«Θα πρέπει να αξιολογηθούν όλα τα αιτήµατα από την αρχή και να δούµε ποιες θα είναι οι προτεραιότητές µας µε τα νέα δεδοµένα» ανέφερε χαρακτηριστικά κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, καθώς ο προγραµµατισµός των προσλήψεων κυµαίνεται σε διπλάσιο αριθµό από αυτόν που επιτρέπεται βάσει των νέων ορίων.

Το πακέτο των περίπου 9.000

προσλήψεων στις οποίες θα είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει η κυβέρνηση το επόµενο έτος – στη βάση της αναλογίας των 5 αποχωρήσεων για κάθε πρόσληψη εργαζοµένων στο ∆ηµόσιο – ανατρέπεται πλήρως. Μετά την αφαίρεση από το πακέτο αυτό του αριθµού των µετατάξεων από τις∆ΕΚΟ προς τον στενό δηµόσιο τοµέα, τα περιθώρια για πρόσληψη νέου προσωπικού στενεύουν δραµατικά.

∆εν βγαίνουν οι αριθµοί

Συγκεκριµένα, ήδη έχουν προαναγγελθεί οι µετατάξεις περίπου 3.000 υπαλλήλωναπό τον χώρο των συγκοινωνιών (ΟΣΕ και ΟΑΣΑ), ενώ σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και άλλοι 2.000 εργαζόµενοι, η µετάταξη των οποίων θα προκύψει µετά την έναρξη εξυγίανσης και άλλων ∆ΕΚΟ.


Αυτό συνεπάγεται πως αποµένουν µόλις 4.000 θέσεις – ενδέχεται να φτάσουν έως τις 5.000 ανάλογα µε το κύµα αποχωρήσεων – για να καλυφθούν ανάγκες σε διάφορους φορείς.

Ενδεικτικό είναι πως µόνο στον χώρο της Υγείας, ο οποίος µέχρι σήµερα είχε εξαιρεθεί από τους περιορισµούς για τις προσλήψεις, είχε ανακοινωθεί η έκδοση προκήρυξης για 3.000 νοσηλευτές.

Παράλληλα, και στον χώρο των Σωµάτων Ασφαλείας, εντός του 2011 αναµένεται να αποφοιτήσουν περίπου 1.200 σπουδαστές από τις Στρατιωτικές Σχολές καθώς και άλλοι 2.000 από τις Αστυνοµικές Ακαδηµίες,οι οποίοι τοποθετούνται αυτοδίκαια σε δηµόσιες θέσεις.

Στον ευαίσθητο τοµέα της παιδείας απαιτείται η πρόσληψη για το εκπαιδευτικό έτος 2011-2012 περίπου 3.000 µόνιµων εκπαιδευτικών – όσοι δηλαδή και για τη φετινή χρονιά.

Πονοκέφαλος
Αθροιστικά οι ανάγκες αυτές για προσλήψεις σε διάφορους φορείς οδηγούν σε έναν αριθµό πάνω από 9.200, που απέχει κατά πολύ από τα νέα όρια τα οποία έθεσε η τρόικα και έχουν προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο στο κυβερνητικό επιτελείο.

Σηµειώνεται µάλιστα ότι από στελέχη της κυβέρνησης εκφράζονταν προβληµατισµοί και για το κατά πόσο θα µπορέσουν να λειτουργήσουν κάποιες νέες δοµές, που σχεδιάζονταν και σχετίζονται και µε την ανταπόκριση στις επιταγές του Μνηµονίου. Ως παράδειγµα αναφερόταν η πρόβλεψη για δηµιουργία οικονοµικής αστυνοµίας, η οποία για να στελεχωθεί, είχαν προγραµµατιστεί νέες προσλήψεις, όπως και η κάλυψη αναγκών στις εφορίες µε εξειδικευµένο προσωπικό.

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις υπάρχουν πλέον δεύτερες σκέψεις για το ενδεχόµενο να διεξαχθεί µε το νέο έτος διαγωνισµός για την εισαγωγή σπουδαστών στην Εθνική Σχολή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης και Αυτοδιοίκησης ή διαγωνισµός για το Λιµενικό Σώµα όπως είχε ακουστεί.

Σε ψαλίδι του αριθµού των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές προσανατολίζεται για το επόµενο έτος και το υπουργείο Εθνικής Αµυνας, µε δεδοµένο µάλιστα πως η νέα δοµή του στρατεύµατος που προωθείται, προβλέπει ένα σαφώς µικρότερο και ευέλικτο σχήµα. Προχωρούν στους δήµους
Κανονικά, πάντως, προχωρούν οι µετατάξεις στους δήµους και τις αιρετές περιφέρειες, καθώς έγινε αποδεκτό από την τρόικα πως αποτελούν αυτοδίκαιη µεταφορά προσωπικού εντός φορέων του στενού δηµόσιου τοµέα. Ηδη χθες εκδόθηκε σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τις υποχρεωτικές µετατάξεις υπαλλήλων από τις κρατικές περιφέρειες στις νέες, µε αιρετές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου