"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Δραματικές ελλείψεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας...

Πηγή: wwς.enet.gr


Οι ελλείψεις υγειονομικού υλικού, από τις οποίες κινδυνεύει ακόμη και η ασφάλεια των ασθενών, αναδεικνύονται, σε μια επιστολή, η οποία σε δραματικό τόνο περιγράφει αδιέξοδα που αποτελούν πιά καθημερινή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. 

Αποστολέας του ο Χειρουργικός Τομέας της Ιατρικής Σχολής Λάρισας (την υπογράφει ο διευθυντής του αναπληρωτής καθηγητής Ορθοπεδικής της Ιατρικής Σχολής Λάρισας Θεόφιλος Καραχάλιος και συντάχθηκε μετά από συνέλευση του τμήματος) και παραλήπτες ο διοικητής του Νοσοκομείου και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας.

 Στην επιστολή αναφέρεται ότι «οι ελλείψεις υλικών και προσωπικού έχουν φέρει σε αδιέξοδο τους γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος που τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στην «κόκκινη γραμμή» με δυσμενείς επιπτώσεις στους πολίτες.

Οι οριζόντιες περικοπές, έχουν ως συνέπεια, υλικά για χειρουργικές επεμβάσεις να παραγγέλλονται στο παρά - πέντε και να γιγαντώνονται οι λίστες αναμονής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου